Over Tièn

Creaties maken, iedereen is er op zijn eigen manier goed in. De één moet het hebben van het verven, terwijl de ander helemaal gek is op zeep maken. Ik persoonlijk vind beide erg leuk om te doen. En daarom ben ik in 2009 een klein hobby bedrijfje begonnen. Het is een kleinschalig bedrijf puur voor de hobby wat vanuit een thuissituatie werkt. In 2009 ben ik niet gelijk met de creaties begonnen, dit kwam in 2011. In 2009 begon ik met mijn fotografie. In juni van dit jaar heb ik een Canon sx10 gekocht. Fotografie is altijd al mijn hobby geweest, maar ik had hier niet de juiste apparatuur voor. Eenmaal aangeschaft begon ik gelijk te fotograferen en een jaar later heb ik deze foto’s op het toenmalige ‘hyves’ geplaatst.

In 2011 begon ik met mijn creatieve bezigheden. Ik maakte toen puur creaties voor mij zelf. Ik haalde mijn inspiratie uit Pinterest en andere soortgelijke media. Eerst plaatste ik deze creaties onder de naam Tgraphics, deze naam was voortgekomen uit mijn fotografie. Later in 2011 maakte ik een bedrijvenpagina aan op Facebook voor mijn creaties en mijn fotografie. Dit om te laten zien dat niet alles hetzelfde hoeft te zijn in een interieur, maar dat het uniek kan zijn met een onderscheidend karakter. Deze Facebook pagina begon onder de naam Tièn. Alles onder Tièn is handgemaakt. Tièn heeft op dit moment 120 likes op Facebook.

De naam Tièn is bedacht door een uitwisselingsstudente uit China die een weekje was op NHL Hogeschool, haar naam is Irene. Irene is een spontane, vrolijke en creatieve vrouw waar ik deze week veel mee ben omgegaan. Irene vond mijn naam te moeilijk en te lang om uit te spreken en daarom noemde ze mij Tièn. Toen heb ik besloten om mijn creaties en mijn fotografie onder deze naam te gaan voeren. Dit vooral om die fijne herinneringen vast te houden aan deze week.

De eerste creatie wat onder de naam kwam waren de zeepkettingen. Deze werden niet op de gebruikelijke manier gemaakt, maar op een manier waardoor deze langer hun geur vasthouden. Daarna maakte ik vooral spul wat gebruikt kon worden als huisdecoratie. Hierbij kan gedacht worden aan hippe vazen, naambordjes en kransen. Maar ook maakte ik memoborden en spijkerborden.

Ik vond het zonde om hier niks mee te doen en toen ben ik begonnen met op markten te staan. Als ik op markten sta met mijn bedrijfje lopen mensen er snel voorbij, omdat handgemaakt spul bekend staat als een product met een hoog prijskaartje eraan. Maar Tièn is anders, Tièn richt zich op zowel de student als op de werkende vrouw. Ze hoeven niet meteen wat te kopen, maar ze kunnen ook inspiratie opdoen. Ik krijg vaak positieve reacties over mijn creaties en dit doet mij goed.


De reden dat ik de creaties blijf maken is dat ik de mensen iets unieks wil geven wat je nergens anders ziet. Ik wil ze iets persoonlijks geven, waar zij herinneringen bij kunnen hebben of maken. Niets maakt mij blijer dan die positieve gezichten die ik zie als ik mijn creaties aflever.

Ditzelfde geldt voor mijn fotografie, ik doe dit met plezier. Ik luister naar de klant en fotografeer naar zijn of haar eisen. Heeft de klant op dat moment geen inspiratie voor een foto dan breng ik zelf ideeën in. Er is altijd wel een manier.

Voor diegene die nieuwsgierig zijn geworden naar de facebookpagina kunnen deze bereiken via de volgende link: https://www.facebook.com/tienzeep